Teknologisk utvikling og delingsøkonomi!

Utviklingen i verden stopper ikke og er i gang. Vitenskapen og all teknologien menneskeheten har funnet frem til nå er i gang med å skape nye ting og nye muligheter hele tiden. Det kommer smarte og enkle løsninger på det meste. Maskiner og roboter som kan benyttes for å gjøre en del av arbeidet og gjøre det enklere for oss. Masterdata som samler nødvendig informasjon. Digitalisering og teknologi effektiviserer arbeidet.

Teknologisk utvikling
Det vi hører ofte i hverdagen nå er digitalisering. Fremgangen i digitalisering går i fart. For hverdag som går hører vi om nye ting og vi lærer nye ting om teknologi og digitalisering.
Den harde håndfasten til digitalisering er teknologi. Det er alle utstyret, maskinene, oppfinnelsene, algoritmene og prosessene som gjør digitalisering mulig, samtidig som det åpner opp for nye muligheter gjennom teknologien selv.

Delingsøkonomi

Det er mye som forandrer seg for tiden. Nye muligheter og nye forretningsmodeller som har kommet ut i markedet.
Det vi kan nevne her er Airbnb, Uber, Foodora, weClean og Upwork er eksempler på en ny on-line basert forretningstrend. Grunnlaget er at enkeltpersoner kan leie ut eiendeler som er ubrukt eller tilby ekstra arbeidskapasitet. Konseptet – delingsøkonomi – har vakt stor oppmerksomhet, men skaper også rettslige problemer.
Det er en Forretningsmodell som er basert på digital teknologi.
Målet med delingsøkonomien er å omsette ledig kapasitet og å ta i bruk/leie ut ikke-utnyttede ressurser. Det kan leies ut tjenester, eiendeler eller kompetanse, i hovedsak mellom private personer. Aktørene i delingsøkonomi er tilbyderen og kunden, og en digital plattform som kobler dem sammen.

KILDE:
https://www.ntnu.no/documents/1261860271/1262021752/Teknologiutviklingen+og+potensielle+paradigmeskifter+%286%29.pdf/cc212f23-238e-439a-9890-19ad0e988bd6?version=1.0

https://www.jus.uio.no/ifp/forskning/aktuelle-saker/2018/delingsokonomi.html

2 kommentarer til «Teknologisk utvikling og delingsøkonomi!»

  1. Hei igjen!

    Du skriver godt og det er spennende å lese. Jeg håper du tar med noen relevante bilder neste gang da det hjelper til å bryte opp teksten litt og gjør det lettere å henge med!

    Gleder meg til å lese mer Thea!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *