Bærekraftig!

Jeg valgte å skrive om rema 1000 i min oppgave. Deres mål og innsatser. Rema 1000 som er solid og stor bedrift har satt for seg gode målt denne bloggen skal jeg skrive litt om deres verdikjede og hvordan vil de jobbe med digitale systemer for å kunne redusere gmatsvinn.

Rema 1000 verdikjede
Rema 1000 som er en av Norges største kjede har tatt ansvaret og er med for å kunne skape en mer bærekraftig produksjon og forminske matsvinn frem til 2030.
Rema 100 har klart å redusere klimagass-utslippet med 1% siden 2013 er utslippene kutte med 60% prosent. De har klart å ta 576 tonn plast kutt fra enge merkevarer siden 2018 har de klart å kutte total 1321 tonn. Rema 1000 har klart å redusere størrelsene på porsjonene deres. De har redusert strømforbruket på lys med 50% ved å bytte til LED-belysning i over 630 butikker. De har byttet til miljøvennlige kjølegasser ved 397 butikker og redusert utslippene fra kjølegasser med 85% siden 2013. Kolonihagen har hatt en vekst på 40% i 2020 og de har lansert 63 nye produkter. Rema 1000 har produsert 1 765 000 kWh solenergi på sine distribunaler. I loppet at 2020 har åpnet 9 miljøvennlige butikker. Rema 1000 som har konsonert seg på å utvikle egne produkter til lavpris og bruke mer av innlandets ressurser når det gjelder matproduksjon. Kolonihagen er en av prosjektene som har vellykket og kan bidra til et mer bærekraftig mål for produksjon og jordbruk.
Ny teknologi energi
Rema 1000 åpnet en Distribunal Østlandet på Vinterbro. På takket er det 13 000 kvw med solceller, det tilsvarer størrelsen av to fotballbaner. Denne type teknologien ble benyttet første gang på et tak i Norge. Denne energikonseptet i dag er utviklet og redusert energibruken med 75% per kubikkmeter i forhold til konvensjonelle distribunaler. Solcelleanlegget dekker 25% av årlig energibehov og til tider gjør oss selvforsynt med kortreist og fornybar strøm. Totalt tilsvarer dette miljøvennlig energi tilsvarende det årlige energibehovet til 120 eneboliger. Etter hvert som vi høster erfaringer og data regner vi med at styresystemene som er basert på kunstig intelligens vil bidra til å redusere energiforbruket ytterligere(www.rema.no). Big data eller de nye data programmene som rema 1000 har brukt i de siste årene for å kunne samle inn data har bidratt med å for bedre virksomheten. Bruk av roboter på hoved lager har gitt mer fart i arbeidet og alt går raskere, dette kan føre til raske leveringer og varene vil holde seg lengere i butikkene og ikke blir ødelagt ved å være lenge på lager eller på vei til butikken. Ansatte for raskere beskjeder via bruk av de digitale plattformene selskapet bruker for å sende ut informasjon. Det er en god og tett kommunikasjon mellom ansatte og varene der de har full oversikt over vare lager og utløpsdato. Vare bestilling som er mer automatisert går raskere ved å bruke de digitale plattformene deres ved å føle strekkoder kan man se hva som mangler og hvor mye som er igjen, det hjelper med å unngå ekstra bestillinger og unødvendig bestilling.

Kilde
www.rema.no

En kommentar til «Bærekraftig!»

  1. Hei Thea

    Veldig spennende bransje du har tatt for deg, og en bransje der bærekraft har et stort potensiale. Du kommer med mye god info, men du kunne gjerne knyttet det til pensum i større grad. I tillegg vil jeg anbefale å gi teksten litt rom ved å ha mellomrom mellom avsnittene og benytte noen bilder.

    Tobias, studentassistent

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *