BANE NOR BÆREKRAFT

I de andre blogg innleggene mine har jeg skrevet en del om Bane NOR og bærekraft. Der har jeg skrevet mer om kommunikasjon på sosiale medier. Nå skal jeg skrive om Bane NOR og bærekraft.

FNs bærekraftsmål som er et felles globalt arbeidsplan for å kunne bekjempe fattigdom og stoppe klimaendringene er noe bane NOR støtter. Det bærekraftsmålene reflektere er klima og miljø, økonomi og sosiale forhold.
Bane NOR støtter FNs mål og jobber innen for det. De satser på å utvikle en mer bærekraftig verdikjede. Selv om Bane NOR er klar over at deres aktiviteter kommer til å hå både negative og positive på virkninger er de villig til å bidra så godt de kan. De vil satse der det er mulig og gjøre så godt de kan for å kunne skape et bedre jernbanen system innen for det.

Vi vet at aktiviteten vår kan ha både positiv og negativ innvirkning på bærekraftsmålene. Derfor prøver de sitt beste og en systematisk innsats for å gjøre den negative innvirkningen så liten som mulig, samtidig som vi bidrar til å nå målene.
Bane NOR i samarbeid med deres interessenter har tatt 5 av 17 målene for seg. Det er punkt 9,11,12,13 og 17. Grunnet at de har valgt disse punktene er at de er mer relevante for deres område. Bane NOR er åpen om å skrive alt om effekten de kan ha innen for disse målene i sine rapporteringer.

En av de viktigste som Bane NOR kan ta i bidrag til bærekraft i samfunnet er transportsektoren. Bane Nor jobber med styrke jernbanen og effektivisere det slik at så mange som mulig kan benytte det. At mange tar toget isteden for å kjøre til jobb for eksempel. Bane NOR har satt for seg mål om å kunne bygge jernbane systemet enkelt mulig og tilgjengelig for de fleste slik at alle for brukt tog i stedet for å kjøre. Grunnet er at jernbane bruker mindre energi og areal i for hold til andre transportmidler.
Byene vokser og da trenger vi mer bygninger og mer jernbane. Bane NOR jobber med å bygge flere stasjoner rundt om kring landet. Slik at de fleste for brukt toget. Ellers det kommer til å bli mer trafikk om alle skal kjøre til jobb, i tillegg trenger det parkeringsplasser og mer utslipp. Jernbanen har en miljøfortrinn som arealbehov, luftforurensning og støy. Ved bruk av tog kan man slippe trafikk og spare tid, parkeringsplassene i sentrum kan brukes på noe annet. Det andre er at jernbanen kan tilby raskere og energieffektiv transport. Det forminsker trafikk ulikere og på denne måten kan Bane NOR støtte FNs bærekraftmål.
Bane NOR setter karv til sine leverandører når det gjelder bærekraft for å kunne gjøre sit beste.

Konklusjon

Bane NOR mer alle vanskeligheter prøver så godt som mulig for å kunne bidra i å skape et mer bærekraftig samfunn. Bane NOR i de siste årene har hatt fokuset på å utvikle virksomheten innen for FNs bærekraftsmål for å kunne bidra. Et godt samarbeid der alle bidrar kan hjelpe med å forminske fattigdom, klimaendring. Vi kan sammen skape et godt fremtid for alle og overalt.

Kilder
https://www.banenor.no/contentassets/444aebdc10b8439bb952fff17842dbb6/ars–og-barekraftsrapport-2020—bane-nor-sf_2.pdf.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *