DIGITAL TRANSFORMASJON OG BÆREKRAFT!

Finnes det noe temaer som er mer brennbart for tiden enn koblingen mellom digital transformasjon og bærekraft og hvorfor er vi så opptatt av digitalisering?

Digitalisering
Det er mange gode forklaringer og definisjoner på det Kommunal- og moderniseringsdepartementet definerer digitalisering“å bruke teknologi til å fornye, forenkle og forbedre”. De skriver at i “utgangspunktet er digitalisering en samlebetegnelse for overgangen fra analoge, mekaniske og papirbaserte løsninger, prosesser og systemer, til elektroniske og digitale løsninger”.

Det er jo helt fantastisk å kunne gjøre alt på en enklere og mer effektivt måtte.Digitalisering gir mer fart i arbeidet vi gjør og konfronterer oss med det som mangler ved bruk av allgoritmer og undersøkelser.
Det første vi tenker når vi hører digitalisering så tenker med engang at det er vel mye teknologisk, digitalisering foregår ikke bare svevende i en sky. Det er en prosess som starter med mennesker som kommuniserer sammen for å finne ut av hvordan vi best kan nytte av teknologi og data.
poenget med det er å ta i bruk de relevante digitale verktøy og ny teknologi for å levere bedre tjenester.
Digitalisering kan ses som et godt samarbeid mellom menneske, maskin og data som skaper gode muligheter og løsninger.

bærekraft og Samfunnsansvar

Bærekraft og noe godt for samfunnet er noe alle vi er opptatt av og vil ta hensyn til. FN som har hatt mye fokus på bærekraft og har satt gode mål, tredve bærekraftsmål, fokusere på å utrydde fattigdom, bekjempe ulikheter og stoppe klimaendringene. Det er mange eksempler brukervennlig teknologi på livestreaming og webcast i forbindelse med møter og konferanser fører til mindre reising og lavere klimautslipp. Partnerskap med bedrifter i andre land, med deling av ekspertise og teknologi, bidrar til at flere får ta del i bærekraftig drift.
En anen eksempel er digital undervisning og hjemmekontor som vi kunne benytte under pandamiet.
Digitalisering, teknologi og data gir oss mange gode muligheter og samtidig kan bli brukt på negativt måter også.
Det er det som gjør at mange er skeptiske og føler seg enda ikke helt trygd enda. Derfor nødvendig kunnskap og veiledning er viktig.

Det er fortsatt en del som tenker kanskje det å digitalisere bedriften er ikke noe for dem eller er ikke nødvendig. Det vi må vite er at i den digitale verden utviklingen skjer fort og går for fort. Her vi jeg pakke på netthandel som øker og folk blir mer vant til å handle på nett. Det er forskjellige produkter og tjenester man har tilgang til nå. Det gjør hverdagen enklere og mindre stress.
Er du syk og ikke kan dra til butikken få kan du bestille matvarer og få den levert helthjem. Bor du i små byer og ikke har tilgang til alle butikker så kan man bestille det man har lyst på via nettsiden enn å reise hele veien. Da kan mann spare reise pengene og heller handle mer av det man har lyst på. Ønsker du å reise så trenger vi ikke å dra til en reisebyrå vi kan sitte hjemme blad gjennom nette å finne sted, flybillett og Hotel til den pris klassen vi ønsker.
Er du i et fremmed bye eller land treng man ikke lenger å spørre hver enkelt som går forby etter en adresse eller sted Google og mange andre smarte tjenester som kan få oss ditt uten bekymring eller stress.

Kilder

Arne Krokan time torsdag 27.01.2022
https://godtsagt.no/digitalisering-og-baerekraft/.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *