Oppsummering!

I den første del av kurset som handlet om digital økonomi og forretningsforståelse har jeg lært mye spennende. Det som var mest gøy at jeg fikk lære å opprette og skrive en blogg, noe som var veldig interessant for meg og jeg lærte mye av det. Det om Kunstig intelligens, 3D-printing, transaksjonskostnader, blokkjeder og kryptovaluta er noen av de temaene vi har vært gjennom i det siste. Dere kan godt ta en titt på mine innleder der jeg har skrevet litt om alle de forskjelige e punktene. Det som var smart og lurt i å skrive disse blogginnleggene er at man kunne fordype seg mer og lære mer om det.

Etter å ha vært gjennom disse temaene så er det en ting som man kommer frem til og det er at teknologien har utviklet seg veldig mye i det siste. Det vi vet er at denne utviklingen kommer ikke til å stoppe tvert i mot den fortsetter videre. Det er digitalisering som har stått for det meste av samfunnsutviklingen. Teknologi og digitalisering de har kommet klart med mange gode løsninger i samfunnet men det er mye som har hatt dårlige påvirkninger også.
Det er et stort konkurranse i markedet og blad bedriftene. Det er store forandringer i arbeidsmarkedet de fleste prøver å gå over til det digitale verden og bruke mulighetene for å kunne gjøre et bedre arbeid og mer effektivisert arbeid. Det er viktig at bland alt dette at flere bedrifter har mer fokus på FNs bærekraftsmål slik at de som kommer etter oss også får dekket sine behov. Det er en del bedrifter som tar hensyn til det og en del av dem har begynt å bruke teknologien til å oppnå bærekraftsmålene. Det er store forandringer som har skjedd og kommer til å skje i samfunnet. Det vi vet er mange jobber kan forsvinne og maskiner kan utføre en god del av arbeidet. Det kan være et stor risiko og at arbeidsledigheten øker.

Digitalisering er ikke noe for bare bedrifter, det handler om alle oss og hver enkelt individ er nødt til å integrere seg i det digitale verden. Det er ikke noe man for valgt selv men må henge med for å kunne fullføre oppgavene i hverdagen. Kan godt nevne noen eksemplarer bankene fungerer ikke som før alt skjer via nettbanken. Alt går enklere og raskere på de digitale plattformene en den manuelle eller gamle metoden. For å kunne snakke med en veileder eller kundeservice må man vente lenge på telefonen fordi de vil at folk skal benytte deres digitale løsninger gå på nettsiden, skrive mail, chatte med dem osv..

Det er ikke bare bedrifter som må være med på den digitale utviklingen, men også enkeltindividet. Med den digitale utviklingen som er i dag er man nødt til å henge med hvis ikke kan små oppgaver i hverdagen bli vanskelig å gjennomføre. Et eksempel er hvis du skal ta tog eller buss er du nesten nødt til å kjøpe billetten på mobiltelefonen. I samfunnet i dag foregår nesten alt digitalt og hvis man ikke er oppdatert på dette området, kan man fort havne litt utenfor.
Digitalisering funker godt for den nye generasjonen men de eldre sletter. Digitalisering har mange gode sider men klart hat den negative sider også.
Det jeg er mest bekymret for er den sosiale delen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *