Instagram og markedsføring!

Instagram og markedsføring!

Markedsføring er det noe vi alle godt kjent med. Det er noe som har eksister i årevis for å reklamere for det man tilbyr eller vill oppnå.
Vi er avhengig av å markedsføre for å kunne nå våres publikum om det er for å selge eller tilby noe.
Før i tiden var det andre type kanaler som ble brukt som, plakater, Tv, Radio, Avis osv.
I dag er det de digitale plattformene som har tatt over og er de mest relevante elementene man kan benytte for å markedsføre. Det er mye enklere og mer oversiktlig en det gamle metoden. Der går alt på data og tall som viser korrekte resultat. Det er lettere å styre annonsene man deler man kan ta endringer og stoppe en annonse som er ikke nok god. Der kan man se svakhetene og styren enkelt.
Instagram
Det er viktig å gå steg for steg og man må kartlegge en god markedsstrategi.
1: Hvilket produkt vil du fremme?
Det er viktig å vite hva du skal fremme. Man må utforske lignende produkt eller tjeneste som man har tenkt og selge eller tilby. Viktig å vite om den er ute i markedet før og om det er blitt markedsført før. Prøve å ta inspirasjon, men viktig å gjøre det på din måte og annerledes. Det er stor konkurranse i markedet når de gjelder eksisterende produkt eller tjeneste, derfor man må kunne gjøre noe som kan skille seg fra andre og tilfredsstille publikum.
2: Differensiering
Det er mange som bruker Instagram i Norge. I følge Ipsos det er 2 840 000 brukere som har applikasjonen her i landet. Daglig brukere er 44%. Det er en av de store plattformene og derfor sikkert mange andre som bruker denne kanalen for å markedsføre. Derfor det er viktig at man finner på nye og gode ideer før man legger ut en annonse. Det er innleggene og annonsene du deler som forteller hvem du er til publikum. Innleggene må være så pass gode at de treffer målgruppen veldig rask og på kort tid.
3: målgruppen
Det er en av de viktigste punktene når man skal markedsføre. For å kunne opp nå målene og få gode resultat er det viktig at man tar en markedsanalyse. Utforske de rette målgruppene. Det er gode muligheter man kan bruke for å finne ut mer om det på Meta Ads. Der systemet kan hjelpe deg med å vise produktet til potensielle kunder. Meta tar en analyse med algoritmene deres og på denne måten kan de finne frem de som er interessert i det produktet eller tjenesten. Det er noe man kan bruke i starten til man selv klarer å finne ut de riktige målgruppene etter hvert gjennom google ads, meta ads.
4: være synlig
Det er viktig å fortelle om hvem dere er, og hva er det dere tilbyr. Prøve å gi nødvendig informasjon til dine kunder. Få kundene til å føle seg trygge på dine plattformer.
5: r trendy
Det er viktig å hode seg oppdatert på alle endringer som skjer i de forskjellige plattformene og særlig på instagram. Det er mange trender og ting endrer seg fort derfor man må kunne vite hva som er nytt. Det å forholde seg til det som er trend er for å beholde dine kunder slik at de blir irettesett i å følge deg videre.
Konklusjon
Det som jeg kom frem med er at digital markedsføring har stor potensielle. Instagram som en av de største plattformene har enorme brukere på verdensbasis og i Norge. Det er en plattform der man kan markedsføre digitalt og samle følere. Gjennom denne kanalen kan man dele annonser og lansere nye produktene sine. Der kan man enkelt finne ut sine svakheter og bearbeide dem. Det er lett å se effekten på hver annonse og man kan stoppe en annonse som ikke har effekt. Det var noe svart vanskelig før. Det vi kan si er at digital markedsføring er mer fleksibel.

Litteraturliste
https://www.websiterating.com/no/research/instagram-statistics/.
https://no.wikipedia.org/wiki/Instagram.
https://www.ipsos.com/nb-no/instagram-er-10-ar-hvem-er-daglige-brukerne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *