Plattformtjeneste!

Plattformtjeneste er foretningsmodeller som klarer å skape verdier via transakjoner mellom uavhengige grupper som er konsumenter og produsenter. Det vi kan forvente i fremtiden er mer digitale plattformtjenester som er anerledes en det gamle.

Digitalisering den mest populære ordet vi hører i dagens samfunn. Hvordan har den påvirket alle plattformer er noe vi lurer på og undersøker ofte.
Digitalisering har forandret mye av dagens samfunn på gode og dårlige måter.
For i tiden vi brukte mye tid på å. foreksempel kjøpe varer fra utlandet og nettbutikker eksisterte ikke. Alle arbeidet som føregikk måtte skje fysisk. Besøke av vare messe, velge prdukter, bestilling, levering, legge dem ut i butikkene og selge det til kundene. Digitalisering har efektivisert en god del av jobben og det meste skjer via digitale plattformtjenester.

Tise
Jeg har valgt for meg Tise som en digital plattformtjenste. Tise er en tjeneste for salg og kjøp av brukte ting. Tjenesten funker via en gratis app og man må lagge en bruker. På Tise kan man legge ut klær eller andre artikler man har lyst å selge ut. Inne kan man blad gjennom annonser ved hjelp av søkefunksjonen, eller gjennom andre katagorier ellers via andres profiler. Man kan følge de kontoene man liker og følge. Dersom du ønsker å kjøpe noe så kan man skrive til personen eller gi et bud via Tise sin egen Safe payment funksjon. Du kan tjene Tise cash ved kjøp og salg og det kan du bruke i Tise sin cash store.

Cash store er der alle de alike aktører tilbyr sine produkter, digital tjeneste, rabbatter og tilbudder. På denne måtten kan aktørerne annonsere for seg selv. Tise har gått i mange slike avtaler og det tjener de penger på. Det er to type medlemskaper om man ønsker å utvide medlemskapet så kan man betale et sum i måneden. Betalende medlemer for mere eksklusive rabatter og dette bidrar til at tise generere en del av inntekten. Tise tilbyr Tise basics som er deres nettbutikk, Tise mobile som er deres mobilabonnemente og Tise Verified PHones som selger brukte mobiler.

Transaksjonskostnader som er en viktig del handler om at vi bruker ulike ressurser for å finne frem til for å velge de beste produktene. Vi prøver alltid å redusere transaksjonskostnadene våre og selfølgelig det er ulike måter å gjøre det på.
Arne Krokan peker på disse søkekostnader, vi skal finne de mest aktuelle alternativene for de vi kjøper.
Informasjonskostnader når vi har funnet noe vi skal kjøpe det er viktig å skaffe nyttig informasjon om produktet.
når vi skal forhandle om vilkår som pris, levering og tillegskostnader. Forhandlingskostnad.
Beslutningskostnad etter at man har bestemt for å kjøpe varen så må man kontakte selger for å avtale levering og betaling.
Evalueringskostnader har man fått det man har bestillt og alt stemmer med informasjon som var oppgitt.
Tvangskostnader oppstår dersom man ikke er fornøyd med varen eller om det er noe feil ved vare som selger ikke har informert påforhånd.

Til konklusjon det vi kommer til er at Tise som en digital tjeneste plattform gir gode muligheter.

KILDER
TISE
Krokan, Arne.2019. Nettverksøkonomi. oslo: Cappelen Damm Akademisk

https://shifter.no/nyheter/tise-hentet-60-millioner-kroner-i-en-fei-vil-ta-det-nordiske-markedet-for-bruktsalg-for-unge/196162

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *